Jag ser många bra punkter i SD's invandringspolitik. Sverige ska inte tillåta mer invandring än vad vi klarar av ekonomiskt. Det gynnar varken Sverige eller personerna som kommer hit i hopp om jobb etc. Vad jag tycker är en tvivelaktik ståndpunkt i deras invandringspolitik är Assimileringspolitken.  Jämför dessa två stycken. SD är ett starkt nationalisitsk parti, och med politik som denna kan inte annat sägas än att de är främlingsfientliga och att de särbehandlar utifrån folks kultur.  

"Inga religiösa byggnader, med en för svensk byggnadstradition, främmande arkitektur, skall få byggas. Iögonfallande religiösa eller politiska symboler, som till exempel slöja eller turban, skall inte vara tillåtna att bäras i yrkesutövningen av offentliganställd personal, då det riskerar att skada medborgarnas tilltro till den offentliga verksamhetens objektivitet. Heltäckande slöjor skall inte få bäras i skolan av omyndiga elever."

"I Sverige finns sedan urminnes tid en samisk och en tornedalsfinsk minoritet med hemortsrätt i de områden där de traditionellt varit bosatta. Dessa grupper skall inte omfattas av assimileringspolitiken utan istället erbjudas statligt stöd för att kunna bevara sitt språk och sina traditioner."

Källa: Sverigedemokraternas invandringspolitiska program

Så! Punkt! Viktigt att komma ihåg: SD är med i riksdagen. Inte regeringen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0