Nu är mästerkocken i farten igen. Kom hem från jobbet, hungrig som ett djur. Kunde av kylskåpets innehåll trolla fram en advokadosoppa med gravade laxbitar i! Ham nam nam! Tog mig ca 10min att fixa ihop. Sjukt värt.

-Koka upp typ 0,5L vatten. Om du inte är ashungrig så kanske lite mindre.
-Rör ned en grönsaksbuljong.
-Nån dl matlagningsgrädde, beroende på hur tjock man vill ha den.
-Mosa tre advokadosar i en skål, och häll sen ned i buljongen.
-Koka upp soppan, då "smälter" advokadon. Vispa hårt så att soppan blir någorlunda slät.
-Släng ned laxbitar, eller änu godare; räkor. Mmmm!
Taadaaaa!

Ser inte asgott ut på den här bilden, men det smakar så jäkla awsome.


När jag är på rätt humör så är jag en mästerkock. Igår var en sådan dag! Först hängde jag och pappa lite på hans jobb, och sedan promenerade vi i stan. Hämtade ut min klocka!♥♥ Den är så fin, jag vill aldrig ta av mig den!


När jag öppnade asken på julafton hade pappa och urmakaren klippt ut en liten bild på klockan. Lite gulligt!



Vi tog en sväng ned i himmelriket (Hötorgshallarna). Gick därifrån med lamracks, ost, oliver, och grunden till en rotfrukstgratäng med chevré i. Hoppla hoppla! Jag förväntade mig att vi skulle behöva tillaga lammet i en timma, men det hela gick på mindre än 30min! Stekte sidorna i smör så att de fick en ljus yta, sedan in i ugnen tills köttets tempratur blir mellan 65-70 grader.

Ett glas Amarone till detta. Mmmm.



Idag har jag och Camilla passat 25st vilda busungar! Pappas söta kollega hade födelsedagsmottagning i Grillskas festvåning, och nästan alla gästerna hade med sig sina barn som vi då fick underhålla medan de vuxna umgicks. Det gick väldigt bra, och det kändes tryggt att någon som har stor erfarenhet av kids var med mig! Alla barnen var väldigt snälla, och dagen gick väldigt fort! Jag satt och ritade lite med en Fanny på 5år, och när jag visade henne vad jag ritat så bara tittade hon på teckningen och suckade haha! Det var uppenbarligen den fulaste teckningen hon någonsin sett. Barn är så roliga!


Efter att barnen ätit mat så ville dom titta på film. Det var åtminstone 10 helt knäpptysta minuter, sedan blev blev det tillbaka till pussel, lego, färgläggande, kurragömma och hopp i trappor!

Julafton var helt underbar. Fick jag välja skulle jag vilja ha middag och mys med släkten en gång i veckan! Juldagen var även den helt magisk. Min pappas sida av släkten är omedvetna ståupp-komiker. Dom kläcker ur sig så mysko kommentarer ibland! Exempelvis föreslog min faster att om man vill ta livet av sig på ett dyrt sätt så kan man äta saffran. Hon uppmuntrade även arsenik, i uppiggande syfte. Hon är verkligen one of a kind, min faster!

Min fina nya älskling


Efter julmat och mys den 25e så åkte jag hem, och så kom Denise och Petra dit! Förade, och sedan tog vi en sväng in på Moda för att hälsa på snygga kompisar! Efter Moda mötte vi upp Amelie och tog oss till Wooken. Nästan alla hockeymumsisar var där! Åh! Vi trivdes väldigt bra kan jag säga :)



Efter det hamnade vi tillslut på Solidaritet där vi dansade och drack goda drinkar! Efter det blev det White, fast vakten var en mean bitch så det slutade med att vi packade ihop för kvällen istället. Meeeeen så får jag ett samtal från Nils, han utlovar Fireball och jag kommer springandes till Laroy! Hade väldigt trevligt på Laroy också, mötte en hel del bekanta där! Kvällen blev väldigt väldigt bra!♥



Spenderat kvällen i lugn och ro med mamma. Spelat wordfeud, ätit mackor med julskinka på och tittat på Uppesittarkväll. Ska se några avsnitt av Pelle Svanslös Julkalender nu tänkte jag. Jag är på mitt bästa julhumör!


Hoppas att alla får en fabulous Julafton! ♥



Idag måste jag fixa julklapp till bror samt en julklapp som vi lottar med släkten. Att lotta julklappar är en nyinförd tradition, nu när alla vi kidz börjar bli stora och vi är ganska många. Jag längtar så fruktansvärt mycket tills imorgon!! Köttbullar! Jansons! Sill! Julskinka med lite senap på en knäckemacka! LAXPATÉ!!! Åååh jag ska äta så mycket maaaat! Det ska bli så mysigt att hänga med släkten♥

Nu måste jag ge mig ut på stan, känner mig sjukt stressad med tanke på att jag inte slagit in alla presenter än. Inte valt kläder än heller. Hoppla hoppla.

Sjukt stressad över min hemtenta också. Det är alltså krav på att skriva MINST 3000 ord. Det är ca 9-10 sidor, om intranät. Spyr lite av tristess.



Bjussar på en av mina favvolåtar med Hall & Oates.

Extremt trevligt arbetspass igår! Fick jobba tillsammans med en ny tjej som är helt underbar. Team Alice! Derbyt gick väldigt bra tycker jag. Stod på AIK:s klacksida, och alla var snälla och gulliga!


Polisen chillade lite innan insläpp


Efter jobbet stod utgång på schemat! Stämplade ut strax före 23, och var på Skeppsbar nått före 23:30. Strax efter tolvslaget for vi till Sturecompagniet. Nedervåningen var helt sjukt fullproppad. Antar att ryktet om den grymma rnb/reagge/hiphop musiken har börjat sprida sig! Vi svängde våra lurviga på övervåningen istället. Kim lyckades som vanligt fånga killars uppmärksamhet, oh she got the moves! Sjukt roligt scenario när en av killarna bestämmer sig för att bjuda oss på öl, med tanke på att Kimsi är nykterist haha!!

Som hon shottade igår!! Fanns inget stopp på henne!!



Efter Sture blev det Hells! Jag älskar Hells så mycket! Underbar lokal, alltid bra dj:s och vettiga människor (för det mesta). Vi hamnade i Ljusrummet där det är sommarinspirerat med massa badbollar, solstolar och en plastdelfin haha. Åh va jag älskar Hells!

Frida, Denise, Camilla och Dolfy!




Vi var kvar länge på Hells, och vid 4 fick jag sms om att möta upp massa hockeymums-killar på White så då drog vi dit! Meeeeen det tog en stund att komma dit, så när vi kom hade hockeymums redan gått buhu. Sjukt trevligt avslut iaf! Vi slapp inträde så det var bara in och röja dansgolvet direkt! Untz untz!

Landade i sängen 05.17 efter en skön promenad hem. Bra kväll♥

 ♥♥Ser så sjukt mycket fram emot London i april med Kim, Bella och Filippa!♥♥ 


Igår kom mamma med världens bästa förslag, nämligen att vi borde skaffa hund!! På riktigt lixom, inte bara prat om det, utan verkligen seriöst KÖPA en hundis. Jag började nästan gråta av glädje. Jag fungerar inte ordentligt utan husdjur. Största sorgerna i mitt liv har varit när Douglas, Cosmos och Sigge dött. Även fruktansvärt hjärtekrossande att lämna bort Yasha. Jag älskar djur så mycket! Jag måste vara världens jobbigaste att gå på stan med, då jag JÄMT ska peka ut söta djur som jag ser.

Jag: Åååååh va söööööt!
Pappa: Var det en hund eller en kille?

Det kommer att bli en dansk-svensk gårdshund, som vi kommer köpa från en av mammas vänninor som är hunduppfödare. Förhoppningsvis blir en tik preggers nu, och så föds valparna i Februari. I så fall kan vovven vara klar att flytta hem till oss i April :))


Fotboll förstör min tv-kväll..


Hade den bästa lördagen igår! Först var det släktgos hemma hos mamma. Fyfan vad jag älskar lilla Lina! Hon säger "tack tack" hela tiden, så gullig. Igår när brorsan skulle lyfta upp henne log hon stort och sade glatt "nej nej!" haha! Roliga unge!

När släkten gått så var det bara mamma, Victor och jag kvar. Sjukt mysigt. Saknar verkligen att bo med honom, ibland. Saknar radhuset i Tyresö, katterna, Ida, mitt gamla rum, skogen, Cosmos och Douglas.. Nu blev det nostalgiskt här! Sjukt mysigt att hänga igår iaf. 70-tals disco! När klockan började närma sig 17 skjutsade Victor mig till Oxid, var jag mötte upp underbara Malin. Vi hängde med Sara som uppskattade sällskapet då stället var helt tomt! Efter det drog vi till Imperiet och hängde med Malins kusin Micke. Efter ytterliggare någon timma drog vi till Globen. Vilken sjuk känsla det var att kliva in i arenan och se hela golvet fyllt med dansande människor! Love that shit. Kul att hälsa på alla människorna i baren också! Det är verkligen ekonomiskt att vara kompis med bartenders förövrigt. Billigt och bra!

Vi hade en historisk kväll! Jag fick hångla också så jag är nöjd! 

Malin igår: Jag blir så full när jag är full!


Smygfotade Alesso i vipen. Längst till höger står han. Starstrucked! :)

    


Haft en helt perfekt fredagskväll med pappa. Vi tog en sväng ned i Hötorgshallarna, och det är min typ av himmelrike. Provsmak på goda ostar, färsk fisk, bra köttbitar. Ah! Fick med oss bröd, två ostar, hummer, små skaldjursbakelser och stora gröna oliver.



Efter middagen blev det bio. Breaking Dawn var bra! Tror att jag insett att jag egentligen inte tycker supermycket om filmerna. Bara sett varje film 1-2ggr, jämförelsevis med Harry Potter har jag sett varje film typ en miljard gånger. Men jag gillade pt1! Tyckte att den levde upp helt okej till boken, så har positiva förväntningar på pt2.

Nu ska jag sätta på nån film och försöka sova. Ska Skype-dejta med Sturken kl 10, need some beautysleep for my Turk på burk!


Idag har jag plugat på min sluttenta! Mer specifikt har jag skrivit olika rubriker. Däremot saknar uppsattsen innehåll. Inte skrivit ett enda ord alltså. Sämst. Jag som tänkte hoppa på ett program i höst, hur ska det gå? JAJA. Whatevs. Nu ska jag promenera till Gamla Stan och möta upp pappa, sen ska vi kolla på klockor i PUB-huset. Sjukt sugen på en ny klocka! Efter detta blir det mat och bio! Breaking Dawn!

Smsar med Kim just nu om en Englandsresa i April!!!!! SJUKT MEGAFETT!

Ha det! ♥


Idag har jag och pappa krigat på stan. Armbågar är nyckelordet när det gäller att klara sig julshoppingsdjungel. Alla ska fram, och alla ska fram först. Efter dagens shopping kan jag pricka av julklapp till mamma, pappa, faster, farbror, och pappas lady. Kan även pricka av två julklappar till mig själv hoho!

Imorgon blir det plugg och sedan Breaking Dawn på kvällen. Trevlans! Taggar sönder till lördag! Först släktgos hemma hos mamma och sedan ska jag och Malin flyga hela kvällen. Tiesto, let's go! Det BÄSTA med Tiestos spelning är att ALESSO kommer dit!!! Aaaaa! Come around hear the sound boy you make my heart pound!


Kör Alesso denna kommer jag kissa i brallan kan jag säga.

Jag är så fruktansvärt avundsjuk på min yngsta kusin! Hon går i ett danshögstadie. Alltså, huuuur kuuul?? Dom har fyra stora shower om året, och har dans/sång på schemat ett par gånger i veckan. Så himla roligt! Tänk om Forellen hade varit precis som den var med alla människor och så, fast med sång och dans också! Aaaah fett kul!!! Anywho. I tisdags hade denna dansskola sin julshow. Alla var jättesöta och duktiga!



Helgen var fylld med tre lugna jobbpass. Efter Paul McCartney i lördags blev det utgång med Frida, Denise, David, Fredrik och Emma. Mysig start på Skeppsbar med Long Island Ice Tea! Sjukt god drink, trots dess innehåll! När klockan slog 01.30 begav vi oss mot White Room! Gänget vek av en efter en, tills det bara var jag och Denise kvar. Det var inte så synd om oss!! Skumpan ba flööödade. När stället stängde så skulle det bli efterfest med Patrik och Christian, men icke. En annan gång kanske! Jag promenerade hem och landade i sängen med en skål spagetti och köttfärssås kl 06, sen var det bara upp och hoppa kl11! Sjukt död, men det var så lungt och mysigt på Globen så jag klarade mig fint.






Efter jobbet i söndags for jag hem till Kims mormor (Kim var också med) och åt middag! Efter det blev det en PW till Konsum, handla massa gottis och sen gosade vi ned oss i hennes säng framför ett Misfits-marathon! Sjuuuukt bra grejer! ♥♥


Robin genrepar. Han var så dutti!


Deep Purple - Smoke on the water


Fick precis ett sms som gjorde mig så glaaaaad! Summerburst 2012 kommer bli såååååååååååå SJUKT BRAAA!!! Häng med massa snygga, rosse och sjuk musik. Jag orkar inte att man är så taggad på nånting som är 6mån bort, men det är jag!! :D

Ikväll blir det jobb på Deep Purple på Hovet. Kult! Imorgon blir det jobb på Globen på Paul McCartney, också kult! Sist men inte minst blir det en långpanna på söndag med någon slags Luciashow på Globen. Känns omväxlande att jobba tre konserter och ingen hockey för en gångs skull!





Tre alternativ för hur min torsdagskväll kommer se ut!

1. Sofis Mode Mingel på Topshop Sergelgatan, 25% på ALLT plus att en ny kollektion har kommit in.
Fördelar: Kanske hittar nyårsklänning! Får dessutom hänga lite med smink-Anna!
Nackdelar: Kommer spendera pengar som jag inte har


2. Sombo spelar på Sturecompagniet!
Fördelar: Massa snygga kompisar ska dit, kul att hänga!
Nackdelar: Måste sminka mig, hahaha! Är förskyld, kommer vara trött o seg

3. Äta middag med pappa och äta glass. Slå på en skön film och somna tidigt.
Fördelar: Pappa. Kanske får något gjort på min hemtenta också!
Nackdelar: Kanske inte så jätteparty

Ledig idag! Superskönt! Sov länge idag, tror det är bra för förkyldningen. Haft jätteknasiga drömmar inatt dock. Kollade på "Batman - The Dark Knight" innan jag somnande, så förväntade mig läskiga clowndrömmar, men nej. Jag har drömt om Ben & Jerrys. Hela natten! Jag och ett gäng okända tjejer diskuterade favoritsmaker, och sen var det som att vi badade i glass. Efter det var vi i en stad byggd av glass, men allt smälte och det blev kaos. Haha, så jäkla konstigt!

Imorse var det också konstiga drömmar/tankar. Jag ska släppa in städerskan hos mamma imorgon kl 09.00, så när jag vaknade så tänkte jag att det var Fredag idag och fick lite panik. Sen somnade jag om, vaknade och trodde att jag hörde städerskan. Helt snurrigt i bollen!


Åh! Sitter och försöker att undvika min hemtentamen, och nu började det se ut som att jag inte hade något val än att börja skriva på den. MEN!! Så slår man på Tv4, och titta! Mean Girls! Nu kan jag i lugn och ro fortsätta att låta framtids-Elin ta hand om hemtentamen :)







Nyser, hostar, snorar, gråter. Måndag.


Sitter hemma och tittar ut på spöregnet. Damn you Berit! Pappa är hos sin lady och mamma är på julbord hela kvällen. Lutar åt att spendera den här lördagskvällen med hög musik och dans i mitt vardagsrum typ! Lite pommes och bea på det, känns som en riktigt megafet lördag! :)



Hallåsan! Gårdagen spenderades med jobb, en kortis förbi Skeppsbar och sen på fest/efterfest hos Goffe! Mycket trevligt! Jag "såg" filmen Zombieland för första gången, tyckte att den verkade väldigt bra! Kunde inte riktigt koncentrera mig mitt bland diskussioner kring George Bush, döttrars första pojkvänner, kameravinklar och sånt. Runt 13.30 kom bror och hämtade mig, och så åkte vi på fika hos kusinKim och busade med Lina som har fyllt 1 år! Hur gick tiden så fort? Fattar nada. Hon blev sjukt glad för sina presenter som hon fick. Eller, egentligen mer glad över snöret och pappret, MENMEN. Så länge hon skrattar och är glad är vi nöjda. Hon flåsar och andas häftigt när hon blir exhalterad, så underbart söt är hon, min lilla gris!

GRISEFISE ♥♥


Extremt lugnt igår på jobbet. Hade en ny kille, så det passade väldigt bra. Vi gick på en liten sightseeing! "Här är popcornlagret.. Här är cockpit... Här är huvudentréerna.. Här är bryggan till Hovet". Kul kul. Om ett par timmar blir det jobb igen. Show Of Christmas eller något, blir nog också ett trevligt event. Om Kim svarar snart så ska vi ha romantic dinner innan också. Winning!


Ska strax åka till Globen och jobba lite. Jag har intid kl19, trots att jag är bokad som ansvarig. Biträdena kommer alltså kl20. Wtf? Känns som att det antingen kommer bli ett megalångt pass, eller ett otroligt kort och ovärt pass. Jag hoppas på ett längre pass.

Toodles!





Den här vita månaden går ju kanonbra, fast tvärtom! Jag bara dricker och dricker och dricker. Har nog inte rätta viljan just nu. Hursom! Igår var jag ute med Carro, Johanna och Stina! Det var en sjukt bra kväll! Några ytterst oklara grejer bara:

x Jag tappade bort Carro och Johanne på White, så jag hängde med Soran Ismail istället

x Soran kallade mig Ebba hela kvällen. Jag upplyste honom typ 10 gånger att jag heter Elin, men han fortsatte kalla mig Ebba. Haha så jävla fult namn; Ebba.


x Jag smet fort som fan in i en taxi när jag insåg att jag var påväg att bli ett hemsläp

x Jag kom hem, hittade inte min telefon. Pappa vaknar, och jag börjar gråta haha. Så låg telefonen i min ficka.

RSS 2.0